• Производство на „Елена Груп” ЕАД София
  • Производството на лакирано алуминиево фолио

   Основните сплави на алуминиево фолио, с които се рабти са: 8011, 8079, 1200 и др. „Елена Груп” ЕАД разполага с линия за лакиране на фолио с три секций, чрез които се полагат термолакове, както и праймер с подготовка за печат. Към момента се използват лакове от водещи европейски и американски производители. Линията разполага и с опция за студено каширане, което е често срещан и използван продукт в хранително-вкусовата промишленост.

   Производство на капачки от алуминиево фолио с дебелина от 30 дo 45 микрона

   Фирмата разполага с 7 броя щанцови машини от реномирани немски фирми. През 2012г. е закупена и въведена в експлоатация високоскоростна машина за  производство на етикети с различна дебелина и форма. Прецизните инструменти позволяват да се работи с различни видове материали като: алуминиево фолио, каширано алуминиево фолио и полиестер..С разрастването на бизнеса с опаковки и наложеното търсене от пазара на качествени изделия, „Елена Груп” ЕАД планира инвестиция в нови мощности за производство на опаковки,  щанцовани капачки и етикети от фолио.

   Производстовото на домакинско фолио

   В края на 2011 година е инсталирана линия за разролване и опаковане на домакинско фолио. Като продукти се произвеждат и предлагат: алуминиево фолио, фолио за свежо съхранение и хартия за печене с различни дебелини и ширини. Поради интерес на различни потребители на алуминиево фолио се предлагат и дължини до 500м, като ширините са основно 290мм и 450мм.

   PVC пластизоли – това е ново производство за „Елена Груп” ЕАД, което към момента акцентира към пластизоли за производство на капачки Туист офф и Омния. Произвежданите пластизоли са по лиценз на немската фирма  PPG Deutschland Business Support GmbH. За в бъдеще производствената номенклатура ще се разширява към приложения извън хранително-вкусовата промишленост.

  • виж всички продукти »